את השראה לקציצות האלה ראיתי ברילס של בלוגרית אוכל טורקיה בחול המועד פסח
וכל חול המועד רציתי להכין אותם בגרסה שלי כמובן אבל לא יצא לי להכין כי סוף סוף נחתי ויצאתי מהמטבח וננתי לאחרים לפנק אותי ?
היום אמרתי לעצמי יונה לצהרים את מכינה את זה !
לא היה לי טחון עוף מופשר ……אבל יונית לא התעצלה הלכה לסופר
קנתה הכל ותוך שעה הייתה לי ארוחת צהרים של השמחות קולולולולולולו כזה או בעצם איך שהבת שלי אומרת : צרחות!
צרחות של אושר הקציצות האלה
ואווווו אם הייתי יודעת שיצא לי כזה טעים מזמןןןןןןןןןן הייתי מכינה.
השילוב של הכרובית והעוף טחון והתיבול העדיין שבחרתי יצר קציצה מושלמת !!!!!
בקיצור מתכון חדש נכנס למחברת מתכונים שלי
וכמובן לבלוג שלי
אז שנתחיל ?
חומרים :
כרובית בינונית
חצי קילו טחון עוף
1 בצל קצוץ
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ
כף מחוקה מלח
כף תבלין לקציצות
כפית מחוקה כורכום
רבע כפית פלפל שחור
כף שמן
ביצה m
2 כפות גדושות פירורי לחם
אופן ההכנה:
את הכרובית מחלקים לתפרחות ,את התפרחות שמים בסיר עם מים ומלח ומבשלים עד ריכוך .
מסנננים היטב .חשוב להקפיד על זה כי אם לא תקפידו העיסה תיצא לכם נוזלית
מועכים את הכרובית גס
מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה
קורצים מהעיסה 24 -30 קציצות
טובלים כל קציצה בקמח
מטגנים בשמן חם עד הזהבה משני הצדדים
ויש לכם את הקציצות הכי טעימות בעולם
היי יונית
מה זה תבלין לקציצות?
והיכן ניתן להשיג?
האם מדובר בראס אל חנות או משהו אחר?
תודה המתכון והקציצות נראות ?
זה תערובת של תבלינים עדינה יותר מהראסל חנות אפשר להחליף או לשים בהרט
אני אוהבת בקציצות עוף תבלין קציצות שהוא עדין יותר
ניתן לקנות בכל מקום סופר חנות תבלינים וכ
האם אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?
בהחלט אבל לרסס לפני בספרי שמן
היי, האם ניתן לבשל את הקציצות ברוטב לאחר הטיגון?
האם אפשר לאפות במקום טיגון ? מנסה לשמור …):
בוודאי לא לשכוח לרסס ספרי שמן מעל
נשמע טעיםםם..
שאלה – טובלים רק בקמח? לא בביצה?
היי יונית.את מלכה אמיתית.מתכון מעולה וטעים.אני יעביר גם לחברות.????????????
אלופה שאת יונית, כל מתכון חגיגה
תודה❤️
טעים מאוד! נהננו
האם הקמח הכרחי או שניתן בלעדיו?
תודה רבה, נראה מעולה
את אלופת עולם יוניתי יצא אששש
איזה כייף
לקרוא לבריאותתת
יונית את חושבת שעם בשר בקר זה יצא גם טעים? יש לי בעיה עם העוף הטחון חחח
היי יונית,
האם אפשר עם הודו ואם אפשר כרובית של סנפרוסט?
תודה❤️
בהחלט .רק להודו הייתי מוסיפה לעיסה טיפה נוזלים שיצא עסיסי ולא יבש
או שאת הכרובית משאירה ויפי אבל טופי סחוטה ורטובה
תודה על המתכון, נראה מהמם!
האם אפשר להחליף את פירורי הלחם בקמח?
עדיף להמיר בשיבולת שועל …..קוואקאר….קמח לא ממליצה בכלל בעיסה
ואם זה לא טוב תבשלי תפוא גדול כמו לפירה תמעכי ותוסיפי במקום
תודה רבה!
יונית, יבורכו ידייך , איזה קציצות מדהימות.
תכלס כל מה שאת עושה, כי זה בא מאהבת חינם. תודה לך יקירה.
טובלים רק בקמח ולא בביצה?
אלופה
אפשר לצפות בפירורי לחם במקום קמח??
אפשר להקפיא את הקציצות?
האם אפשר להכין את התערובת ולהקפיא חלר מהכמות? במידה וכן עד כמה זמן ?
קציצות טעימות ממש!!! הכנתי עוד נגלה כי חטפו אותן.
תודה רבה לך על האתר המבורך 🙂