פסטייה המרוקאית זה אחד הדברים הטעימים שיש!
עוד מילדות אני זוכרת איך הייתי מגניבה פסטייה מרוקאית אישית לאמא שלי בלי שהיא תרגיש חחחח
אמא זה המקום לבקש סליחה ?בכל זאת חודש אלול :-)))
אבל בראש השנה הייתי מתבעסת כי היא תמיד הייתה מכינה פסטייה מרוקאית גדולה כמו עוגה שאי אפשר היה לפתוח לפני? וזאת בגלל שהיא מוגשת בשלומתה למרכז השולחן כמנהג קבע.
כאשר אני מכינה בבית שלי ,אני תמיד דואגת שיהיו לי כמה פסטייות אישיות לנשנוש לי ולבנות חחחחח
כי זה מה זה טעים ושזה יוצא חם אי אפשר להתאפק בלי לטעום .הריח והניחוח בזמן האפיה מעורר כל בלוטה בגוף
ושלוקחים ביס ומרגישים את הקראנצ'יות עם המתיקות ופירורי העוף ובלי להרגיש פשוט יוצרים ביס מהחלומות
יו יו יו אני כותבת לכם ובא לי לאכול את המסך ושלרגע המסך יתחלף ויהיה לרגע קט פסטייה מרוקאית עסיסית וקראנצית חחחח
טוב טוב אני מפסיקה עם התיאורים ויאלללה מתחילים:
חומרים לפסטייה מרוקאית :
חבילה עלי דפי פילו מצוננים של שמרית !!רק את זה תשמעו ליונית!!!!
700 גרם חזה עוף או עוף שלם קטן
3 בצלים בינונים
כוס חד פעמי של אגוזי המלך
כוס חד פעמי של גפרורי שקדים קלויים ללא מלח
כוס חד פעמי של צימוקים לבנים
3 כפות סוכר
קינמון, זנגוויל, מלח, פלפל ,פפריקה מתוקה
1/2 כוס סילאן טבעי
שליש כוס מי נוזל שהעוף בושל בו.
שליש צרור פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה של הפסטייה המרוקאית :
בחגים אני קונה עוף קטן במשקל של קילו פלוס , מבשלת אותו במרק עד שהוא מתבשל, מוציאה אותו , ומפוררת אותו
למי שלא רוצה עוף ניתן לבשל חזה עוף במים עם קצת מלח זה יוצא גם טעים מאד. מניחים את חזה העוף בסיר עם מים רותחים וקצת מלח.אחרי עשרים דק מוציאים את חזה העוף.מקררים ואז מפוררים עם הידיים.
בזמן שהחזה עוף מתבשל במים זה זמן מצויין להמשיך בהכנת המילוי.אז במקביל אני מטגנת 3 בצלים פרוסים עם 3 כפות סוכר עד הזהבה.בהזהבה מלאה של הבצל אני מוסיפה את האגוזים,השקדים והצימוקים ואת העוף המפורר ומערבבת קלות לפני התיבול.
אחרי הערבוב אני שמה תבלינים : כפית קינמון, רבע כפית זנגוויל, כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה מתוקה.חצי כוס סילאן ורבע כוס הנוזל של המרק שבו התבשל חזה העוף.ושוב מערבבים הכל היטב .(הנוזל נותן לנו עסיסיות לעוף המכובס בתוך המאפה)ורק בסוף מוסיפים את הפטרוזליה.
ושוב לערבב הכל טוב טוב.וזהו המילוי שלנו מוכן.
אופן הכנת הפסטייה המרוקאית:
להכנת הפסטייה המרוקאית אני משתמשת בעלי פילו מצוננים של שמרית!המצאת המאה העלים הכי טובים שיש בשוק והשוס של השוס שהם לא נקרעים ולא יבשים.
הם נמצאים במקררים ליד הגבינות ולכן הם נקראים צוננים .אין צורך להפשיר הם מוכנים ישר לעבודה.ומאז שהם יצאו לשוק אני משתמשת רק בהם
אז לוקחים 2 עלים ומשמנים בספרי שמן ושמים בתבנית עגולה או רינג.לוקחים עוד 2 עלים משמנים ושמים בכיוון ה12 של השעות לוקחים 2 עלים ושמים בכיוון 3 של השעון.לוקחים עוד 2 עלים ושמים בכיוון השעה 6 לוקחים עוד 2 עלים ושמים בכיוון ה9.ככה בעצם כל העיגול שלנו מכוסה.
מניחים את המלית סוגרים את המילוי .מברישים בביצה אופים בתנור חם 170 מעלות מצב טורבו עד הזהבה.
מצננים טיפה מפזרים אבקת סוכר וקינמון ומגישים
לקחת דף עלי פילו להניח במרכז מילוי , ולסגור
להניח בתבנית אפיה , להבריש בביצה או ספרי שמן .
לאפות בתנור בחום של 170 עד הזהבה.
לפזר מעל אבקת אפיה טיפה קינמון.
ולהתענג !
המתכונים שלך מעלפים, סידרת לי את מנת הפתיחה לחג, אין עליל
יונית זה נראה סוף! תודה
איך את מציעה להיערך עם המנה הזו אם רוצים להכין אותה מראש ולחמם באחת הארוחות של החג?
היי יונית.תקשיבי אין מתכון שלך שלא ניסיתי ונחל הצלחה רבה.בזכותך אני מרגישה שאני שווה משהוא במטבח.ובלעדייך אני אבודה.מחפשת כל שבוע מתכונים רק שלך.תטדה ענקית מלכה
זה ניראה די פשוט וטעים!בדרך כלל הפסטייה מכילה גם ביצים מה מחזיק את כל המילוי שאו יתפורר?תודה אני מאמצת
מה מחזיק את הפסטייה.. חסר משהו כדי שהפסטייה תחזיק ולא תתפרק.??
האם ניתן להוסיף ביצה?!
תבורכי הסבר פשוט ומדויק .שנה טובה
האם אפשר להחליף את העוף בבשר ?
אליפות
אני רוצה לעשות אותם אישיים. יש אפשרות להכין את המילוי ולמלא את הבצק יום קודם וביום ההגשה לאפות אותו?
אשמח למתכון טבעוני
בשביל הבת
לפזר לא אבקת אפיה אולי אבקת סוכר
אבל למה כוס חד פעמית יונית???
פוגע בסביבה ומזהם!
תודה יקירה על המתכונים איך אפשר להפוך את הם סטייה עוף לצימחונית
תודה על היענות
היי
האם אפשר להכין את הפסטייה מראש ולהקפיא?
הפיצוחים לא ירגישו בחוסר טריות?
תודה לך
האם ניתן להכין מראש ולחמם? אם כן , לחמם בתנור? טוסטר אובן?
יצא מהמם!!