אני זוכרת את הפעם הראשונה שאכלתי פולנטה !
כמה היססתי.
כמה לא הייתי פתוחה לטעמים ולעולמות אחרים מעולם האוכל הביתי והמרוקאי שגדלתי עליו.
ואחרי הכפית הראשונה צרחתי כמה שזה טעים.
ובסתר ליבי כל פעם שהייתי הולכת למסעדות שמגישים תפריט חלבי התפללתי שיהיה מנה של פולנטה שאוכל להזמין שוב ולטעום מהעונג הזה !!!
אח"כ פשוט החלטתי שנמאס לי לקוות בסתר ליבי שיהיה במסעדות שאני יוצאת אליהם ושאני חייבת ללמוד להכין את הדבר המושלם הזה.
ואחכ גרמתי לבנות שלי לאחיות שלי ואפילו לאמא שלי לאהוב את המנה הכל כך טעימה מהמטבח הצפון איטלקי/שוויצרי /רומני (ממליגה )
ועכשיו התור שלכם להכין ולהתמכר לעונג הזה.
חלום חלום חלום חלום ושוב פעם חלום טעים טעים טעים
אז בלי חפירות מיותרות מתחילים.
רק אציין שהגרסה שלי פחות אחוזי שומן והיא עדיין טעימה בטירוף.היא לא הקלאסית מקמח תירס אבל זה הגרסה הכי טעימה שיש!!!!!
חומרים:
500 גרם תירס גרגירים(טרי/קפוא/שימורים)
500 מל שמנת לבישול 15 השף הלבן ולגרסה מושחתת38% השף הלבן
3/4 כפית מלח
חצי כפית אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל לבן
100 גרם גבינת גבע מגורדת
כף וחצי קמח תירס
3 כפות שמן כמהין (לא חובה )
25 גרם חמאה תנובה
תוספת פטריות:
3כפות שמן זית
2 סלסלה של פטריות
3 בצלים
חצי כוס יין אדום
רבע כוס סילאן
כפית סוכר
חצי כפית מלח
כף אבקת מרק פטריות (לא חובה אבל מוסיף)
חצי כוס עלי בזילקום
להגשה
100 גרם גבע מגורדת
עלי בזילקום
אופן הכנה:
בקלי קלות נשבעת !!
שמים בסיר שמנת לבישול ותירס ומבשלים על אש בינונית קטנה עשרים דקות .חשוב לבשל על אש בינונית קטנה אחרת זה לגלוש!
הערה:
השמנת יכולה להיות 38 אחוז וגם עשר אחוז לבישול אני רק אומרת שכמה שאחוז שומן יותר גבוה יותר מושחת לגבי התירס אפשר טרי אפשר שקית קפוא להפשיר לסנן ואפשר אפילו מקופסאת שימורים.חשוב שתשקלו שהיחס עם השמנת יהיה אחד לאחד.
אחרי בישול התירס והשמנת טוחנים בעזרת מוט בלנדר את התירס והשמנת עד למרקם חלק
כאשר המרקם חלק מוסיפים מלח פלפל אגוז מוסקט חמאה קמח תירס וגבינת גבע מגורדת מערבבים הכל ומחזירים לאש לבישול קצר של 3 דקות
להכנת התוספת:
לפרוס את הבצלים לטגן אותם עם השמן זית עד הזהבה בהזהבה להוסיף את הפטריות
לטגן עד שהן מתכווצות להוסיף יין ולחכות 5 דקות עד שהיין מצטמצם
כאשר היין מצטמצם מוסיפים את התבלינים מערבבים מבשלים הכל עוד 2-3 דק ומגישים
אופן ההגשה
שמים כמה כפות פולנטה ומעל תוספת מעל מפזרים פרמז'ן/גבע. מגורדת עלי בזילקום אופציה נוספת זה כמה טיפות שמן כמהין וזה חלוםםםםםםםםםם
מגישים
ומתעלפים
****המתכון בשיתוף פרסום עם תנובה