לפני כמה שנים ישבנו כמה חברים שהם קולגות באירוע וסיפרתי להם שאני הייתי מעדיפה בורקס עם בשר מאשר המנה היבשה שהגישו לנו,שהיא כאילו עלאק מתקדמת ושייכת לשנות ה2000.
החברים ציחקקו עליי .אחד שם יד על הפה ואמר לי ,מי מכין היום בורקס,זה כזה איייטיז והשני צחק ואמר נכון אני מת על בורקס אבל כפרעעעעע זה פאסה
קצת נעלבתי בעיקר כי הם נתנו לי הרגשה שאני אולד פאישן כזה.וכל הדרך חזרה חשבתי על זה באוטו.
שנכנסתי הבייתה אמרתי לעצמי שעל טעם וריח אין על מה להתווכח.וכאשר אני אארח אני לפחות אמשיך עם ההכנה של בורקס הבשר שלי .
כי אין פסול בלהיות שנות ה90 זה התקופה הכי יפה בחיי.אולי זה אולד פאשן אבל בנינו אין כמו האוכל של פעם,הכי פשוט והכי טעים.ובורקס בשר זה החיים ורוטב פטריות זה להתעלףףףףף?
בפעם הראשונה שאירחתי אחרי השיחה איתם,חיכתי לראות את התגובות של האורחים. וכל כך שמחתי שיונית נשארה יונית.כי אנשים עפו על המנה.כי מבורקס בשר אף פעם לא נמאס.
בורקס בשר זה אומנם שנות ה90 אבל אם עושים אותו נכון ,קראנצי מבחוץ עסיסי ומתובל טוב מבפנים מתעלפים עליו.
אגב לא צריך אפילו רוטב,זה פשוט טעים וממכר ככה ובקלות אפשר לדפוק חצי חחחחחח(לא אומרת שמות)
טוב אז אחרי שנים שלא גילתי את המתכון הסודי שלי קבלו את המתכון לבורקס הכי טעים בעולם והכי קל להכנה בעולם.
ובעיניי זו מנה ראשונה שתמיד כייף לאכול אותה
יאללללה חפרתי די !
מתחילים :
1 חבילה של בצק פילאס תורכי מעדנות
2 בצלים קצוצים
1 קופסא של פטריות חתוכות
500 גרם בשר טחון
מלח פלפל אבקת מרק בצל אבקת מרק פטריות פפריקה
ביצה ושומשום להברשה וקישוט.
אופן ההכנה :
קלי קלות. מהמתכון יוצא 3 רולדות טעימות.
מטגנים בצל עם 2-3 כפות שמן עד שקיפות מלאה.
אחכ מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות עד שהבצל מתחיל להזהיב.
מוסיפים את הבשר טחון מערבבים וממשיכים עד שהבשר משנה את הצבע .
מתבלנים 3/4 כף מרק פטריות 3/4 כף מרק בצל כפית פפריקה כפית מלח חצי כפית פלפל שחור.מערבבים הכל טוב טוב.ויש לנו מילוי מהאגדות….תטעמו תטעמו?
לוקחים בצק פילאס תורכי של מעדנות אני אישית מתה על פילאס תורכי הוא דק לא צריך לרדד .מגישים חתיכה בורקס והוא לא משביע ויש מקום לעוד אוכל שזה מה שחשוב חחחחחחחח.
מניחים מלית מגלגלים עוד הפעם מלית חותכים מהצד את הבצק סוגרים.שמים בתבנית איינגלעש.ואופים.
אפשר לעטוף בניילון נצמד ולהחזיר למקפיא ולאפות מתי שבא לכם.
אפיה נכונה:
מחממים תנור ל170 אופים עשרים דק אחכ מעלים ל180 ואופים עד הזהבה .
אם בא לכם לראות קטעי וידאו להכנה כנסו לאינסטגרם שלי (אפשר ללחוץ על המילה או לחפש אותי yonit_z ).בסטורי השמורים תמצאו סרטון לאיך עושים את הקישוט וכל השלבים של ההכנה.
בהצלחה ♡
המתכון בשיתוף פעולה עם מעדנות
בורקס זה באמת שנות התשעים. היום קוראים לזה חלת בשר??? הכי טעים שיש
היי יונית.. כמו שאמרת אין על בורקס בשר.
אחד הדברים.. מושששש.
ממליצה לך לתבל את התערובת עם קצת אריסה.
חבל"ז ואישתו.
שנהטובה וברוכה לך ולמשפחתך.
אפשר להקפיא את הבצק פעם נוספת? הוא כבר הופשר פעם אחת
שלום יונית אין כמו בורקס בשר נראה סוף הדרך אפשר מתכון לרוטב פטריות
איך אני יכןלה לראות את הסירטון? לא רואה את זה באינסוגרם
אפשר מתכון של רוטב לבורקס
יונית את אלופה!!
כל יום שישי פותחת את האתר שלך לקבל השראה
כל המתכונים שלך מדויקים ומגרים בטירוף
פליז תעלי את המתכון של הלחם שהעלת לאינסטגרם ונמחק
היי יונית,
חייבת לציין שאני מעריצה מושבעת שלך!!!
יש לי שאלה מקופסת בצק אחת של הפילאס את עושה 4 יח' של בורקסים?
תודה 🙂
האם אפשר להשתמש בבנק פילו?
היי מהממתתתת , אני מכינה עכשיו את הבורקס אפשר את המתכון של הרוטב פטריות? תודה שנה טובה ומתוקה
חג שמח!
אגיד את זה בפעם המאה..אין עליך. שדרגת לי את החיים ואת המטבה. המתכונים שלך נכס לחיים..אבל זה? מתפלאה עליך. פטריות משימורים זה לא אכיל בעליל בלשון המעטה. ולגבי המילוי – מילוי רוזט אני קוראת לו כי קיבלתי מחברתה של אימי ששמה רוזט..להוסיף לבשר מעבר לבצל המטוגן כמובן סלרי קצוץ, מעט צימוקים, מעט אגוזים או צנוברים מעט פירורי לחם או אורז חצי מבושל. מעט פטרוזיליה. שיהיה עסיסי ומעניין בפנים.שנה טובה!
יונית יא מלכה.
יצא מהמםםםם
הוספתי גם טיפה כמון לתערובת בשר.
מאפה טעים ממש. חצי רולדה אכלתי לבדי ?
היי יונית ניתן לקבל מתכון לרוטב הפטריות.
אלופה את יפתי? מועדים לשמחה
גיליתי את האתר שלך… הכל נראה מעולה. אפשר גם מתכון לרוטב פטריות שבתמונה?
הכנתי. יצא מעולה! תודה על המתכון.
היי
קודם כל להגיד לך שאת אלופה.
ואשמח מאוד לקבל מתכון לרוחב פטריות
היי אפשר לדעת מה המתכון של הרוטב?
מתכון מעולה הבן הבררן שלי מחכה רק לזה !!
את אלופה !!! מתכון קל ומנצח
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק? נראה מדהים!!
היי יונית אהובה ❤️ המתכון נראה סוף ? אשמח לקבל מתכון לרוטב פטריות
בס"ד
נשמח לקבל מתכון לרוטב פיטריות
הכנתי בשישי ולא נשאר לשבת בצהריים… יצא אששששש!!!! תודה לך יונית (-:
את הנוזלים שיצאו מהבשר שמרתי ואיתם התחלתי את הרוטב פיטריות.
אין לי גישה לאינסטגרם
אשמח לשמוע מה שם האביזרי קישוט
יודעת שיש בעליאקספרס כל מיני כאלה
אך תכווני אותי
חבל שאין מענה