את המתכון של היום למדתי להכין מבעלי .
בפעם הראשונה שאמא שלי הגישה לו אינטריה הוא אמר לי אצלנו בבית מכינים את זה עם אטריות דקות ובלי כורכום וצימוקים
אז צחקתי ואמרתי לו אצלכם הכל בלי צבע ובלי טעם
למחרת
כן ?
למחרת הוא הכין לי והתעלפתי כמה שזה היה טעים
לא אמרתי לו אני תעלפת
אמרתי נחמד וחסר צבע עלאק נחמד וחסר צבע הכי טעים בעולם אמר לי ובלי רעש וצלצולים
האמת ?
צודק
רק מלח פלפל וסוכר ויש לכם תוספת מעדן
אז שנתחיל ?
חומרים:
חבילה של אטריות דקות
בצל גדול קצוץ
כפית סוכר 2 כפיות מחוקות מלח חצי כפית פלפל גרוס
אופן ההכנה :
אם בא לכם לראוץ סירטון הדרכה שלי אז תלחצו פה
שמים שמן בתחתית הסיר (בערך 3-4 כפות )מטגנים את הבצל עד הזהבה מלאה.
בהזהבה מלאה מוציאים את בצל לקערה קטנה
ובאותו הסיר מטגנים את האטריות הדקות עד שהן מזהיבות
בהזהבה מוסיפים את הבצל המטוגן ומעל כפית סוכר 2 כפיות מלח מחוקות חצי כפית פלפל שחור גרוס ומעל שופכים 4 כוסות מים רותחים (כוס מידה )
ערבוב עדין של הכל .
אחכ סוגרים את הסיר במכסה ,מנמיכים את גובה הלהבה
ללהבה הכי קטנה שיש.
ומבשלים במכסה סגור 10 דק(לא לפתוח ).
זהירות !להבה בינונית עלולה לשרוף את התחתית .
אחרי 10 דק פותחים את הסיר בודקים שהאטריות התבשלו וסוגרים שוב ומצננים רבע שעה.
רק אחרי רבע שעה באמצעות מזלג מפרידים את האטריות .
לסירטון הדרכה לחצו פה
מגישים ונהנים ????
למרות שקצת הפחיד אותי הרעיון של בצל מטוגן וסוכר – יצא חלום! ממליצה לכם!
הסוכר מפיח טעם בבצל ונותן איזון וחיזוק טעמים !
תודה על ההמלצה
היי יונית. האם אילו איטריות ביצים?
כן אטריות דקות פשוטות לא פסטה
יונית אחלה מתכון ??
אצלנו בבית זה נקרא פידאוס, אכלתי בילדותי ועכשיו מבשלת לילדים ?
איטריות קמח דקיקות , הבצל מוסיף המון טעם וממש משדרג
הכי טעים שיש
חבילת אטריות של 250 גרם או 400 גרם?
אנחנו קוראים להם איטריות עוני
..שמה פחות סוכר ויוצא נהדר..
גם אצלנו קראו לתבשיל הזה פידאוס. לגמרי מזכיר את טעמי ילדות. טעים ברמות. תודה יונית על המתכון
אצלנו זה ניקרא פידאוס פריטו (אטריות מטוגנות)
סומכת על יונית בעיניים עצומות יצא טעיםםםם .הרעיון כבר אתגר אותי.
אלופה
טעים מאוד!!! הכנתי וכולם אהבו כולל הילד הבררן ביותר…תודה רבה יונית!