את המתכון של היום, אתם הולכים להעתיק ולשמור טוב במחברת, וכל פעם שמודיעים לכם בחדשות שיש בסופ"ש גשם.
אתם הולכים לשלוף את המתכון המנצח הזה,ומכינים לכל המשפחה.
ואם נישאר, תמיד כייף לחלק לחברים /שכנים/ משפחה…או פשוט מראש להזמין לחמין 🙂
אגב,יש כמה סוגי חמין, אני יודעת ומודעת לכך, כולל הסחינה של אמא שלי.
החמין שלי שונה מהסחינה המרוקאית, שעליה גדלתי. אמא סליחה , אבל החמין הזה יותר טעים.
את החמין זה אפשר לאכול פשוט ככה בצלחת, או על מצע קוסקוס. המתכון לגרגירי הקוסקוס למי שרוצה נמצא כאן
הוא מורכב מ3 נתחי בשר, ומוח עצם [רגל] של פרה. שמעשירים את טעם החמין. קטניות ,קישקע [לא חובה ] תפו"א וביצים.
אני אוהבת לאכול אותו ב11 בבוקר, וזה תופס אותי לכל היום, ולא כבד לי.
חצי שעה של עבודה, ויש לכם ארוחה שלמה ,שהניחוח מחמם ומעורר את כל בני הבית.
אז, שנתחיל?!
חומרים :
300 גרם בשר ראש מוכשר, 300 גרם בשר שפונדרה מוכשר, 300 גרם בשר מס 8 [זה שריר] מוכשר .את כל הנתחים לחתוך לקוביות בשר.
3 מוח עצם[רגל של פרה ]
בצל גדול
חיטה, שועית לבנה,גריסי פנינה.
5-4 תפו"א אדמה קטנים
5 ביצים קשות
2.5 ראשי שום.
קישקא[לא חובה]
פפריקה, מרק עוף, מלח , פלפל, כורכום, סילאן.
מים.
אופן ההכנה :
קלי קלות !!!! כל אחד/ת יכולה לעשות חמין. צריך רק להעיז. ולהגיד, אם יונית מאמינה בי, אני יותר !
אז קדימה, לקחת בצל גדול, לקצוץ אותו, ולטגן אותו עם מעט שמן, מה זה מעט בערך 3 כפות שמן.
אחרי 3 דקות שאנחנו מטגנים את הבצל, להוסיף את קוביות הבשר, עד שצבע הבשר משתנה מאדום סקסי, לחום אדמה.
כאשר הבשר משנה את הצבע, זה הזמן להוסיף 5 שיני שום ולטגן אותו עם הבשר והבצל למשך חצי דקה.
אח"כ להוסיף.2 כוסות חיטה. חשוב מאד לשטוף את החיטה לפני, לברור,לשטוף ,לסנן ולהכניס לסיר.
ככה גם עם השועית לקחת 2 כוסות שועית לבנה, לשטוף ולסנן.
את השועית אין צורך להשרות לילה קודם, היא הולכת לשחות לילה שלם בחמין, זה מספיק לה חח
ו……..חצי כוס גריסי פנינה,גם לשטוף היטב ולסנן. ולהניח בשר.
אח"כ לשפוך 7 כוסות מים. ולהביא את הסיר לרתיחה.
אחרי שהסיר רותח אנחנו מתבלנים ככה : כף יפה של פפריקה אדומה, כפית מרק עוף, כפית כורכום כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור.2 כפות סילאן.
לערבב היטב. ולהמשיך לבנות את החמין.
להוסיף 2 ראשי שום , ששטפנו טוב וקטמנו את הראש. תראו תמונה.
להוסיף ביצים קשות,כן זה לא טעות, אמא שלי אומרת שמאד מסוכן לשים ביצים לא מבושלות כי יש אפשרות שזה יתפוצץ וזה מסוכן.
אני לא מתווכחת עם אמא מרוקאית, רוצים אתם, בבקשה 🙂
את תפו"א , את הקישקע ,קשישקא זה לא חובה,ולא כולם מוכרים , אני אוהבת קישקא עבודת יד שאני קונה באטליז שלי.
אפשר לקנות את הגרסה הצמחונית עם תפוא בסופרים הרגילים.
אני אוהבת עם בשר, לא כולם מתחברים, לכן אומרת לא חובה.
אבל חובה לנסות פעם אחת, זה טעים 🙂
ובשישי הזה בלי נדר אכין קוקלה שזה קציצות מסולת עם בשר לחמין ואלמד אותכם, וזה יהיה תחליף מעולה.
טוב נחזור למתכון, אחרי שהכנו את הקישקא אני שמה בסוף את מוח העצם. מנמיכים את האש לאש קטנה.
ומבשלים עשרים דקות , חצי שעה.
בזמן הזה, לשים לב, הקטניות שלנו נפתחות וזה אומר שהן שתו מים, לכן יש להוסיף במהלך החצי שעה עוד כוס מים.
אחרי חצי שעה בישול, להוריד מהגז. אני שמה על הרצפה.הרגל מבית אמא 🙂
ושנכנס שבת, אני שמה פלטה ומעליה את החמין.
חשוב מאד לאטום את החמין טוב, מה זה אומר ?! לעטוף את קו המכסה בניר כסף ולכסות במגבת או שמיכה.
לפני שאני הולכת לישון, אני אוהבת להציץ, ובד"כ מוסיפה חצי כוס מים רותחים, מערבבת, אוטמת והולכת לישון.
עכשיו…..
אם אתם אוכלים בשעה 12 או בשעה 1 את החמין, ממליצה להוציא את החמין ב11 ולהחזיר לחימום חצי שעה לפני שהולכים, שלא ישרף.
זהו.
קל , נכון?!
יופי, בהצלחה לכל מי שמכין. ובתאבון }{
יונית.
היי יונית
האם ניתן לשים את הגריסים בשקית קוקי?
ואם כן איך..מבחינת תיבול ומים?
תודה רבה
הכוונה לחיטה ולא לגריסים, תודה!
תודה ♡♡♡♡♡
היי יונית אחלה אתר
בבקשה תני מתכון חלקיקי ביתי
היי יונית,
מתכון נראה טעים!
אם אני מעוניינת לעשות בתנור על כמה מעלות לשים?
והאם אני גם צריכה לכסות עם נייר כסף?
100 מעלות בתנור לא מכוסה
נראה מושלם!!!!
רוצה להכין, מה דעתך איך ישפיע אם מכינה בחמישי עד לשלב הפלטה ובשישי בערב מעבירה לפלטה?
ממליצה להכין בשישי.
יונית, תודה.
תגידי אם אני לא רוצה כמות גדולה של חמין?
כמה לעשות מבחינת כמות המרכיבים?
תעשי חצי או שתזמיני חברים….הם יעופו על החמין?
היי יוני
לא הבנתי- בתנור הסיר אמור להיות ללא מכסה?
תודה
מכוסה
הי יונית,
מתי להתחיל להכין בערך את החמין? בבוקר?
מ11 בבוקר עד 11 בבוקר כאילו?
בנוסף, האם אפשר עם סיר רגיל או חייב סיר לקדרה?
האם אפשר להכין בסיר בישול איטי?
היי יונית!
איזו פפריקה אדומה?
את הביצים הקשות להכניס עם קליפה או בלי?
תודה מראש!
אני כל שבת וכל פעם מבשל את החמין שלך הוא תמיד יוצא מושלם וטעים כל המשפחה שלי אוהבת תתטעם של זה
יוצא טעים במיוחד לכבוד שבת!?
אפשר בלי חיטה ובמקום לשים שעועית אדומה גם? אם כן- זה אותו דבר בבישול?
ולגבי המעבר לפלטה.. לכמה שעות צריך לשים בתנור במקום פלטה? ואיך לכסות את הסיר בתנור?
היכן המתכון לקציצות סולת? אני רוצה לשים גריסי פנינה האם לשים בקוקי?
היי יונית, אם עושים בסיר חשמלי איך זה עובד? תודה!
שלום יונית, ברצוני להכין חמין ל 12 איש . מה כמות בשר ושאר מצרכים ל מספר אורחים זו. תודה מראש נעמי
אפשר לשים בשר אסדו במקום כל הבשרים?
כן גם אני עושה ככה.
אפשר לשים בשר אסאדו במקום כל הבשרים?
ווואוווו ווואוווו ווואוווווווו זה פשוט מושלם!!!!!!!!!!!! תודה רבה.
יונית, מה רצוי יותר לשים בשקית קוקי, או לא צריך שקית בכלל לגריסים והחיטה?
שקית קוקי זה לחמין מרוקאי
זה לא חמין מרוקאי זה אחר עדיף בסיר
אחרי שהרתחתי חצי שעה ושמתי תבלינים פלוס כוס מים, הגיע הערב ואני מכניסה לתנור. האם זה בסדר שאני לא רואה מים? האם להוסיף??
בוודאי אם חסר להוסיף תמיד
שלום רב.האם יש לאטום את הבשר בשמן,טרם הכנסתו לסיר החמין? תודה רבה
יונית יקרה
תודה על המתכונים הטעימים.
נקודה לשימת לב
לא כדאי בשבת להוסיף מים לסיר..- זה עלול להיות בעיה של בישול
בתנור את שמה רק על פס תחתון או שני פסים? בחום אני מתכוונת
האם יהיה מספיק טעים ללא הבשר?
אפשר להוסיף גם עופ?