אחרי שגיסי העיראקי נתן לי אישור שהקובה שלי יותר מטעימה !
[חח יש דבר כזה?]
ואפילו יותר משל הרבה שהוא אכל וטעם במשפחה שלו .[בלי שמות אעעעע]
אני יכולה לפרסם תמתכון בביטחון מוחלט ועם הרבה אהבה.
תדעו שלקח לי הרבה זמן והרבה ניסיונות עד שהגעתי למתכון המנצח הזה
לי לא הייתה סבתא או אמא שתלמד אותי קובה !
אבל היה לי אינטרנט וחברים וקצת ניסיון בבישול :-)))))))
וזה הצליח לי.
ואני רוצה שזה יצליח גם לכם.
לכן המתכון הבא יכלול את כל הטיפים שרכשתי עם הזמן.
אם מישהי שקוראת ויש לה עוד טריקים וטיפים אשמח מאד לשמוע ולשתף.
ולמתכון……………
המתכון לא קשה.
אבל דורש השקעה וזמן .
אבל…..
יש קיצורי דרך :-)))))
מצרכים :
מרק :
בצל גדול
3-4 מקלות סלרי.
4 סלקים בינוניים חתוכים לקוביות
1/2 כוס לימון סחוט.
כף מלח, כפית פלפל שחור, 5 כפות סוכר.
2.5 ליטר מים.
קובה :
500 גרם בשר טחון
בצל גדול קצוץ.
מלח, פלפל , בהרט עיראקי.
חומרים למעטפת:
חצי קילו סולת [2 וחצי כוסות ]
כוס מים[של הנס]
כף שמן.
כפית מלח.
אופן ההכנה.
אני תמיד מתחילה עם הקובות כי זה כל העבודה הקשה. אז אני מקדישה בערב אחד שעה וחצי להכנת כמות גדולה.
מניחה על ניר /אפיה ומקפיאה.
וכל פעם שבא לי קובה סלק אני מוציאה מכינה את המרק שזה קלי קלות ויש לי מרק קובות טעים ומפנק.
אז בואו נתחיל מהמלית. במחבת עם שמן נאדה את הבצל עד שקיפות נוסיף לו את הבשר הטחון עד בישול הבשר.
כדי שיהיה קל יותר למלית להתקרר אנחנו נצטרך להעביר אותה לקערה ושם נתבלן. כפית שטוחה מלח חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית בהרט קובות.אם אין לכם תבלין קובה בהרט לא חייב זה יוצא טעים גם בלי.
נותנים לזה חצי שעה להתקרר[בקיץ קצת יותר] אחרי שזה מתקרר אפשר להתחיל עם שלב המעטפת.
ניקח את הסולת נוסיף לה מלח , נערבב אח"כ נוסיף לה 2 כפות שמן , ואח"כ את כוס המים
[יש כאלה שמוספים כוס מים מהמרק [שהתקררה ]על מנת לקבל צבע אדום אדום לקובה. אני אישית לא]
נערבב עד שנקבל בצק אחיד במרקם דביק.
ניתן לבצק לנוח 5 דקות. ונתחיל לקרוץ כדורים קטנים בגודל הקובה שאנו רוצים.
טיפ:עוטפים את הקערה בשקית ניילון על מנת שלא יתייבש בזמן הקיבוב.
חשוב! לפתוח כל כדור ,אחרי שטבלנו את הידיים במים. אפשר לפתוח וליצור גומה בעזרת כפית קטנה.
ואפשר לפתוח לעיגול גדול על כל כף היד לשים מלית במרכז ולסגור.
אחרי סגירה לגלגל את קובה כמה שניות ולהניח על ניר המשי .אפשר גם ניר אפיה.
יש עוד שיטה להכין את העיסה של הבשר יום קודם ולהכניס למקרר. ואז להכין כדורים כמו קציצות ואז לעטוף אותם.
אחרי שהקובות מוכנות הן נכנסות להקפאה או למרק.
אופן הכנת המרק
המרק מאד פשוט ,מאד טעים, ילדים בד"כ מעדיפים את הקובה בלי המרק. לא להתרגש, העיקר שיאכלו.
בסיר למרק נשים שמן לכיסוי תחתית הסיר נוסיף לו את הבצל והסלרי עד הזהבה .אח"כ נוסיף את הסלק לטיגון קל של 3 דקות.
ומים. אנחנו מוסיפים כ2.5 ליטר מים. לא לדאוג מכמות המים העמילין שיוצא מהסולת מסמיך את המרק.
ומתחילים לתבלן עם כף מלח [שטוחה] כפית פלפל שחור[שטוחה].ואחרי נוסיף חצי כוס לימון סחוט ו4 – 5 כפות סוכר
מערבבים טוב. טועמים . תרגישו חופשי לטעום , המרק צריך להיות חמוץ מתוק.אם צריך עוד סוכר ,לא לחשוש.
אחרי שערבבנו טוב להוסיף את הקובות ולהמשיך לבשל שעה ורבע על אש קטנה.
אפשר להגיש על אורז או כמרק.
בתאבון.
יוניתי שלום 🙂
בהחלט את ראויה לתואר מלכה כל מתכון שלך פשוט אליפות תודה!!
רציתי לשאול תמיד הקובות יוצאות לי עבות מדי :/ מה לעשות??
תודה נופית 😉
המתכונים שלך כל כך פשוטים להבנה וטעימים! אלופה פשוט אלופה!!
עשיתי עם סלק צווארון ( נראה איך ייצא)
תודה כייף לקרוא…באהבה♡♡♡
מדוע המלית בקובה אדומה מטוגנת ובקובה דלעת לא מה ההבדל ?
כי ככה קל יותר.את יכולה לטגן מאמי
האם אפשר להקפיא את הקובות לפני הכנסתן לרוטב?
בווסאי אף מומלץ על מנת לחסוך זמן
ומהמקפיא ישר למרק או שצריך הפשרה לפני?
היי רציתי לשאול למה הקובה לא יוצאץ כל כך אדומה? כל מי שאני מכירה שמכינה קובות יוצא לה ממש ממש אדום הקובה עצמה לא המרק.. איך עושים את זה?
תשתמשי בסלק טרי ולא ואקום
למה הכוונה כוס של הנס? אפשר לקבל כמות מדויקת של מים
כוס מידה 240
היי רציתי לשאול מהמקפיא ישר למרק או שצריך הפשרה ?
מהמקפיא
היי רציתי לשאול אם אפשר לטגן את הקובה הזה במקום לבשל אותו במרק?
לא ,קובה לטיגון זה מרקם אחר של בצק
הי נראה מעולה. כמה קובות יוצא? והאם לשים את כולם במרק? או חצי חצי יעני ( מבולבלת ומעולם לא עשיתי קובה )
זה תלוי בגודל הבצק שאת קורצת ומכדררת .יש שאוהבים גדולים ויש שאוהבים קטנים
כולם נכנסים למרק!
היי יונית כוס פלסטיק מים למעטפת זה בסדר?
מתכון מדהים קודם כל!
2 שאלות
1. הבצק – אם הוא דביק להוסיף סולת? הוא אמור להיות דביק?
2. המרק צריך להתבשל עם סיר סגור שעה וחצי? או פתוח או חצי פתוח?
היי יונית,
חייבת לציין שהכנתי שבוע שעבר את הקובה דלעת שלך וזאת הפעם הראשונה שהכנתי בכלל קובה ואני רבע עיראקית חח, הבעל בלס את הקובה והכנתי מקילו בשר!
בכל אופן רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בסלק קלוף ומבושל מהאלה שמגיעים ארוזים בסופר או חייב סלק רגיל?
כף שמן או 2 כפות שמן?… לא ברור 🙂
היי יונית!! רציתי לשאול אם מדדת כוסות הכוסות מדידה? חג שמח ותודה!!
הכנתי פעם ראשונה ויצא מדהים,תודה לך
יונית את אלופה!! פעם שלישית שאני מכינה וזה מתחסל כמו גרעינים. אין אין אין על המתכונים שלך . ככה זה כשנותנים מהלב.
וואו ! אליפות! זה שהבשר בושל לפני, יצר קציצה מושלמת עם שכבה דקה דקה של סולת והרבה בשר. יצאו לי מלאאאאאאא אני אוהבת אותם קטנים
**הכמות של הסולת לא הספיקה, הייתי צריכה כמות כפולה לחצי קילו בשר
תודה על מתכון מושלם! מזכיר לי את הילדות אצל סבתא (ננה העיראקית)
תבורכי אלופה❤
היי יונית האלופה … טיפ קטן, אני בזמן האחרון מוסיפה סלק 1 קטן מגורד למרק וזה גורם לצבע אדום בוהק
מתכון 10 ממש טעים היום מכינה בפעם השלישית שלך
ברשימה 1 כף שמן. בהכנה 2 כפות שמן…