אני בטוחה שחלק מקהל הגולשים יקראו את הכותרת ויגידו לעצמם? פיתות? לעשות בבית?
טו מאץ!
מ ו ג ז ם.
ואני בטוחה שחלק מהגולשים, אוהבי מטבח כמוני, שיכנסו מתוך סקרנות לקרוא ולבדוק את המתכון יגלו שהכנה של פיתות היא פשוטה לחלוטין.
ויאמצו את הרעיון.
אזהרה !
אתם הולכים לקטוף מחמאות.
החומרים :
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
כף מלח
רבע כוס שמן
3 כוסות מים
סיר פלא/סיר גריל [רצוי , לא חובה ]
אופן ההכנה :
בקערה /קערת המיקסר מערבבים תחילה את קילו הקמח [מומלץ מאד לנפות קמח על מנת לתת לו איוורור קל ] 2 כפות השמרים , 4 כפות הסוכר והמים אחכ להוסיף את השמן ובסוף את המלח.ללוש עד קבלת בצק גמיש ונח לשימוש. להתפיח שעה.
במידה ואתם עובדים עם מיקסר כלשהו מומלץ לעשות פולסים בעת תהליך לישת הבצק וללוש אותו לפחות 7 דקות על מהירות בינונית.
אחרי שעה של התפחה.
לפזר על משטח העבודה קמח.
לקחת כדור , ולשטח אותו בגודל של 3/4 פיתה, אל תשכחו הפיתה תופחת.
הבצק לא צריך להיות דק אך גם לא עבה, זה פיתה, בערך חצי ס"מ עובי .
בכמות של קילו יוצא 20-22 פיתות.
אחרי עשר דקות.להפוך את הפיתות ולהתחיל בהכנה.
למי שאין את סיר הפלא /סיר גריל.
לקחת תבנית עם נייר אפיה ולקמח אותו קלות, להניח את הפיתות .
לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
שימו לב.
זה פיתה זה נאפה מהר, אתם חייבים להיות שותפים פעילים בתהליך האפיה, אחרי 3-4 דק תוכלו להנות מהמראה הבצק המתנפח
ולהיות גאים בעצמכם.
עם הזהבה ראשונה, מומלץ להוציא את הפיתה ולשים בתוך מגבת לכמה דקות[תהליך האפיה מסתיים במגבת ]
למי שיש את הסיר הפלא .
לחמם את הסיר, לשים את הפיתה,לשמור על קשר עין תמיד, זה נאפה מהר מאד. ברגע שצד אחד מתנפח ומזהיב להפוך לצד השני.
ולהוציא ולהניח במגבת.
בהצלחה.
האם הן טובות להקפאה?
כןןן
מתכון מעולה! יצאו פיתות טעימות וכולן נפתחו
יהה תמיד רציתי להכין. הענין הוא שיש לי אינדוקציה. האם את יודעת אם סיר פלא מתאים לאינדוקציה, או שחייב על כיריים גז? והאם יוצא יותר מוצלח מבתנור?
אני שמה על קרש יקירה את סיר הגריל.לא אופה בו זמנית.לכן אין חשיבות למה שיש לך.לסיר גריל יש גוף חימום משלו אשר עושה את העבודה.בהצלחה
האם אחרי 3-4 דק אפיה צריך להפוך ולאפות צד שני? תודה
על האינדוקציה להניח סיר נירוסטה
מתאים לחלק העליון של סיר הפלא
חיפשתי מתכון לפיתות ומצאתי את זה. פשוט מעולה. תודה רבה !!
תודה ובהצלחה♡
מלכה ברמה
אפיתי את הפיתות
מדהימות
אני עושה פיתות כמו שאת עושה, אבל על מחבת
זה הכי קל מאד, השיטה שלי , שאני הופך את הפיתה כשהיא על המחבת ממש אחרי עשר שניות, לפני שנוצרות בועות בצד השני, ואז הבצק נסגר וגזים כלואים בפנים וגורמים לפיתה להתנפח וליצור את כיס האוויר בפנים, ואז אחרי כל חצי דקה הופך שוב עד שהיא משחימה יפה משני הצדדים
ושולח להקפאה…
חיים תודה על הטיפ אנסה גם.
הפיתות נראות נהדר!
גם אני עובד בדומה לחיים. מניח את הבצק על המחבת, אחרי כ 10 שניות הופך, אחרי דקה הופך שוב ומחכה להתנפחות הכדור.
לרוב עובד טוב, אני אנסה להפוך כמו חיים כל חצי דקה.
יונית, בקשר לכוסות המים. מה גודל הכוס שאת משתמשת?
כוס מידה 240 מל
חיים ניסיתי בשיטה שלך עם המתכון של יונית ויצא מעולה!תודה על הטיפ!
תכף קמה להכין בשנית♡
האם צריך לכסות לחלוטין את הפיתות אחרי שהן מוכנות ? או לתת להם להיות באוויר ?
והאם מחבט רגיל או פסים גם מתאים ?
תודההההה ❤️
אני חייב להגיד יונית שכאוהב עשיית דברים במטבח המתכון שלך נפלא ומדויק כמו שצריך להיות.. אני רק אוהב לעבוד עם מחבת.. אותן התוצאות
אשמח לתמונה ?
היי יונית האם אפשר לעשות עם קובית שמרים?
בוודאי.
אני רגילה שנים יבש אבל בהחלט אפשר
את שמה את הסיר על הכירים ומדליקה את הגז ?
או רק החום מלמעלה מספיק ? מכיוון החשמל ?
לא הבנתי, לערבב תחילה את הקמח והשמרים סוכר והמים. ואז מוסיפים את השמן והמלח ושוב מערבבים (לשים)??
מערבבים תחילה את קילו הקמח [מומלץ מאד לנפות קמח על מנת לתת לו איוורור קל ] 2 כפות השמרים , 4 כפות הסוכר והמים אחכ להוסיף את השמן ובסוף את המלח.ללוש עד קבלת בצק גמיש ונח לשימוש
אפשר לערבב עם קמח מלא/כוסמין? יוצא טוב?
שאלה האם ניתן להכין את הבצק ערב קודם לשמור במקרר ובבוקר למחרת להכין?
אפשר להכין מראש להקפיא ובאותו הבוקר להפשיר ולהתפיח מראש.
מתכון מדהים היום עשיתי אותו פעם שנייה (אני מכינה את הפיתות על מחבת ) אין עלייך יונית !!! תודה רבה פשוט ומדהים
ניסתי יצא אליפות ממש טעים תודה על מתכון מוצלח
תודה …שמחה לקרוא
קיבלתי סיר חשמלי לבישול ארוך, ולא מניחים אותו על הכיריים יש לו גוף חימום משלו, זה יתאים?
תודה
תודה רבה רבה אלופה יקרה
הכנתי את הפיתות ויצאו אליפות
ממליצה בחום תבורכי בכל הברכות יקירה תמיד כייף להנות מהמתכונים שלך
שמחה לקרוא♡לבריאות ובאהבה?
אסיה את בכלל מוכשרת….לכבוד לי ♡
אחרי יום הן יהיו עדיין עם טעם טרי כמו הקנויות או שעדיף להכין ממש לפני שאוכלים ?
הכי טוב באותו היום
אפשר גם בתנור?
בוודאי
היי יונית, האם את יודעת כמה משקל של כל כדור בצק?
האמת שמעולם לא שקלתי יוצא בערך 18 פיתות יפות או 20 קטנות
תודה על המתכון יונית, יש לי 2 שאלות
1) האם את משתמשת גם במכסה של הסיר פלא? או רק בסיר עצמו?
2) האם את משמנת את הסיר לפני? או את הפיתות?
אני חייבת את המכסה זה סיר גריל פלא.שהספירלות שלו נמצאות במכסה.טיפה משמנת רק בפעם הראשונה
תודה רבה – יצא מעולה!!
המתכון הטוב ביותר מאלה שניסיתי עד כה.
אני מטגנת במחבת 30 שניות מכל צד עד שנוצר כיס האויר – עובד מצוין.
יששששששששש
לבריאות♡
היי יונית, רציתי לדעת האם אפשר להכין את זה עם קילו קמח לחם של שטיבל במקום קמח רגיל?
וודאי
יצאו לי פיתות מעולות, מכל המתכונים בחרתי במתכון שלך וקלעתי בול
כשאת כותבת כוס את מתכוונת ל-240 מ"ל או לכוס חד פעמית?
כן 240
היי יונית…ניתן עפ המתכון הזה לאפות בתנור? אם כן, באיזה חום ומשך.
מה ההנחיות ?
אפשר בגריל אז 230 מעלות בטורבו 180 מעלות לא לשכוח להפוך כל צד
הי יונית
קודן כל האוכל שלך מדהים וגם את.
האם ניתן להפחית את כמות הסוכר במתכון?
הי יונית, נראה מדהים.
נראה לך שהן ייאפו טוב על אבן אפייה בתנור? יצא לך לנסות?
יצא מדהיםםםלם תנסי
תודה על המתכון אבל לא הבנתי את שלב האפיה
אם אני אופה בתנור- כמה מעלות? וכמה זמן?
וחום עליון ותחתון ביחד? או מצב גריל שבו יש להפוך צד?
עשיתי במחבת רק הראשונה התנפחה השאר לא
במחבת הן לא מתנפחות בדכ.על מנת שזה יקרה צריך.לקרר את המחבת מפיתה לפיתה וזה לא אותו הדבר כמו סיר גריל.גם בתנור לא מתנפח
נשמע וואאוו
האם את הופכת את הפיתה בסיר
כן
הכנתי עכשיו
והפיתות יצאו ליגה אחרת
משוגעת על המתכונים שלך
הכי טובים מדויקים וטעימים
להתעלף?
תודה ושבת שלום
הכנתי עכשיו במחבת
יצאו ליגהההה
משוגעת על המתכונים שלך
מדויקים והכי טובים
שבת מבורכת
היי דבר ראשון רוצה להודות לך על כל המתכונים שלך!! כל דבר שהכנתי ממך יצא אליפות ותמיד מלא מחמאות! אז תודה ☺
בקשר למתכון הזה כמה שאלות:
1. ניראלך ששמן זית יכול להחליף את השמן הרגיל? שזה ישפיע על הטעם?
2. אם אני עושה בתנור 180 טורבו קצת לא הבנתי אחרי כמה זמן להפוך כל צד
3. כתבת שבהתפחה אחרי עשר דקות להפוך את הפיתה, סליחה על הבורות אבל אם אני אגע בפיתה הבצק לא יפול אחרי התפחה?
תודה רבה!!
יונית
עכשיו סיימנו לאכול ועפו על זה!!!
עשיתי במחבת ויצא מעולה וגם הבאתי לשכנה.
כל מתכון בודקת קודם אם יש גרסה שלך בגלל ההסברים המפורטים
תודה
שאלה חשובה רוצה לאפות בתנור כמה מעלות לשים? על איזה מצב? כמה זמן? צריך להפוך? תודה על המענה
האם אפשר להשתמש בשקית שמרים טריים במקום יבשים?
מעניין אם ענתה לך.
גם אני רוצה להכין עם שקית שמרים טריים אך לא יודעת כמה לשים על חצי קילו
אז הכנתי פעם ראשונה בחיי וניסיתי לאפות חלק בתנור וחלק במחבת- במחבת עקבתי אחרי ההמלצות פה בתגובות אבל כלל לא התנפחו.
בתנור התנפחו אך החלק התחתון נסדק.
אשמח לרעיונות למה…
וואו
איזה מתכון מושלם!!!!!
ממש נהדר
תודה רבה רבה
מתכון מעולה! אבל באפיה צד אחד של הפיתה יצא דק מאד והשני עבה למה זה קורה? תודה
גם לי זה קרה. והאפיה הייתה יותר מ4 דקות. אחרי שעה בחוץ הן נהיו יבשות. למה זה?
גם לי אותה הבעיה , איפה בתנור, יונית אשמח אם יש פתרון לבעיה
עשיתי אותן הערב.
יצא מדהים!!!!!!!
תודה רבה!!
בריאות ואושר!
הכנתי את הפיתות בדיוק איך שכתבת, השתמשתי בסיר גריל, יצא חלומי!!!
יצא לי בצק דביק.
אולי בגלל ששמתי מים חמימים ולא מהברז?
בכל מקרה פעם הבאה אנסה את זה עם 2.5 כוסות מים ואראה איך יוצא
אצלי גם – אבל הוספתי קמח, גם אחרי ההתפח.
בפעם הבאה 2.5 כוסות מים ואולי אפילו פחות
תודה רבה יונית, הכנתי את הפיתות ויצא משגע. מומלץ…מומלץ…מומלץ
היי
האם אפשר לעשות גם עם קמח שמרים?
היי אשמח לדעת האם אפשר לעשים על המנגל זה גריל גז מנגל על גז.. כי אין לי את הסיר פלא ומעדיפה לא בתנור
איך את מכניסה את הפיתות לסיר?
פעם ראשונה שהכנתי חלקן נדבקו לנייר אפיה.. נראה לי מפחיד להכניס נייר אפיה לסיר הזה שלא ישרף
או שאת פשוט מרימה מהנייר ומניחה עם היד?
היי יונית האלופה
אוהבת את המתכונים שלך
יש לי שאלה,מה עוד אפשר להכין עם הבצק הזה מלבד פיתות ?
תודה
היי אשמח לדעת האם אפשר לעשים על המנגל זה גריל גז מנגל על גז.. כי אין לי את הסיר פלא ומעדיפה לא בתנור
יונית
תודה רבה
כבר פעם שלישיית שאני מכינה את המתכון שלך יוצא לי פשוט מעולה ?
רציתי לעלות תמונה אבל אני לא מצליחה ?♀️
היי!
האם אפשר התפחה של לילה במקרר?
היי, ניסיתי כמה דרכים להכנת פיתות והתאכזבתי 🙁
כרגע רוצה לנסות את המתכון שלך… חייבת להצליח!
אך לפני זה- יש ברשותי סיר גריל חשמלי של גולד ליין שעובד רק על חשמל גם בתחתית בו זמנית.
יש לך טיפ לתת לי איך להשתמש איתו בדרך הנכונה?
אשמח מאד!
הבוקר הכנתי את הפיתות שלך… בתנור…מה אני אגיד לך …יצא אליפות…פיתות חמודות עם דפנות שוות ולא נקרעים …אין כמוך יונית !!! מלכה זה לא מילה !!!
היי יונית. אני רוצה להכין לשבת. האם למחרת זה יישאר טרי בחימום על הפלטה?
או שזה מתייבש
תודה מראש
היי יונית, אוהבת את המתכונים שלך לגבי הפיתות את הסיר את שמה על הגז ומעל את החשמל או שמספיק החשמל מלמעלה ולהפוך את הפיתה??
אחרי יותר מדי נסיונות, מצאתי את המתכון המושלם שלך
המידות מדוייקות ברמת הגרם ו המיליליטר
הפיתות יצאו שמנמנות ו פלאפיות, שזה פשוט Ottimo
תודה גדולה
נ.ב – חבל שאין אפשרות להעלות תמונות, הן יצאו פשוט פוטוגניות
הייתי שמחה לדעת אם אפשר להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין?!
אם זה ייצא טוב באותה מידה?
בסיר פלא להניח את הפיתה מלמעלה -כלומר על החור
היי, לראשונה נחשפתי לאתר, אשמח לנסות. האם ניתן לאפות את הפיתות על מחבת הפלא (החשמלית).
תודה
מה המשקל של כל כדור? תמיד הם יוצאים לי או דקים מדי ולא בשרניים כמו שלך, לכן אני חושבת שכדאי לדעת מה משקלם
תודה
יצא להיט!!! התחסל ברגע! תודה רבה ?
יצאו לי אחלה לחמניות המבורגר…
שמתי בתנור עד שהזהיבו.
למה לא יצא לי כיס אלא כרס שמנמנה?
הכנתי אחרי פסח כדי שיהיה משהו לילדים לאכול בביה"ס למחרת, לא ציפיתי מעצמי להצליח במיוחד (פעם ראשונה ובלי סיר חשמלי) יצא מדהים, נאכלו עד הפירור האחרון והילדים אומרים שיותר טעים מהמאפייה!!! אין מילים עליך יונית, כל פעם מחדש המתכונים שלך אמיתיים ומדוייקים. תבורכי אישה יקרה!!!!
הי יונית. אם עושה מקמח מלא 80% מה השינוי במתכון מבחינת כמויות? תודהההה
שלום יונית היום נחשפתי למתכון שלך של הפיתות וראיתי בתגובות כמה אנשים מתלהבים אשמח ואם תכתבי לי האם אפשר להכין את הפיתות בנינגה תוכנית גריל
הבצק לפיתות הכי טוב שאיי פעם הכנתי!!! הפיתות יצאו כמו עננים. הכנתי במחבת ויצא חבל על הזמן!
היי,
האם 180 מעלות בתנור זה לא חום נמוך מדי לפיתות?
האם לאפות בטורבו או בשני פסים?
תודה ושבוע טוב!
היי יונית האם אפשר לחלק את כמות הבצק ולהכין רק חצי קילו?
קודם כל תודה רבה על מתכונים שתמיד מצליחים!
האם אפשר להמיר חלק מהקמח לקמח מלא? אם כן באיז כמות ומה עוד צריך לשנות במתכון? (יותר מים? וכמה?)
ראיתי שכתבת בתגובות שהפיתות בתנור לא מתנפחות.. זה אומר שהן גם לא יפתחו אחרי האפיה ויצאו כמו פוקאצות או שאין קשר?